1. Home
  2. Voertuigen
  3. Waarom tweedehands ?

Waarom tweedehands ?

Wij bieden zowel nieuwe stockwagens als jonge tweedehandswagen aan!
Een voertuig wordt als nieuw beschouwd:

  • als het minder dan 6 maanden geleden gekocht is
  • of als het op het moment van de aankoop maximaal 6000 km op de teller heeft staan.

Het verschil met een volledig nieuwe wagen die u bij een dealer zou bestellen is dat ze bij ons een stuk goedkoper zijn en bovendien onmiddellijk leverbaar zijn, uit voorraad. 
Maar ook voor een spiksplinter nieuwe wagen, op bestelling, naar eigen samenstelling kan u uiteraard bij ons terecht! 

Waarom u dan misschien toch voor een tweedehands wagen gaat in plaats van een nieuwe?
Met een twedehandswagen kunt u bijvoorbeeld een grotere wagen kopen of een voertuig aankopen met meerdere opties die nieuw niet in uw budget valt. 
Ook een pluspunt op een tweedehands wagen is dat bij een particuliere wagen de BTW wegvalt. Dit houd in dat u op zulke voertuigen onmiddelijk 21% korting genereerd. 

U kunt een tweedehandsvoertuig aankopen bij een professionele autohandelaar of bij een particulier. De professionele handelaar is verplicht u een waarborg van minstens één jaar te geven. Een particuliere verkoper zal dan misschien wel een iets lagere prijs vragen, maar GEEN waarborg bieden. Uit ervaring zien wij hier dan ook dikwijls echte "drama's" van mensen die hun voertuig particulier hebben gekocht en uiteeindelijk meer kosten aan hun voertuig hebben, dan de waarde van hun voertuig, binnen het jaar.

Bij aankoop van een tweedehandswagen, moet het voertuig altijd een tweedehandskeuring ondergaan. Als garagehouder zijn wij dit VERPICHT !
Het is een bijkomende keuring, die de elementen van de algemene staat van het voertuig controleert.
Bij de koop of verkoop van tweedehandswagens is de car-pass een nuttig document. Het geeft een overzicht van de kilometerstand van het voertuig op verschillende data. Dat document bestrijdt de fraude met kilometertellers van auto's.

Wanneer U bij ons een auto koopt, koopt u MET GARANTIE ! 
Bij een verkoopsovereenkomst stelt Garage Special een bestelbon met specifieke vermeldingen op in de overeenkomst en de overhandiging van een beschrijvende staat van het voertuig als het tweedehands verkocht wordt.  Deze bestelbon met de bijbehorende checklist stelt TRAXIO ons ter beschikking. 
TRAXIO is de federatie van de autosector en de aanverwante sectoren. Ze vertegenwoordigt zo’n 9.857 werkgevers in de 3 gewesten die actief zijn op het gebied van de verkoop en reparatie van nieuwe en tweedehandswagens, motoren, fietsen, carrosserie, banden, brandstoffen en talrijke andere activiteiten die onder de noemer ‘mobiliteit’ vallen.

Favorieten ()Vergelijken ()03/312.04.99ContactLocatie & openingsuren